Lagmöten 24 (2)

Gästrikemodellen och fair play diskuterades när Gästriklands Ishockeyförbund bjöd in till lagmöten

Under förra veckan genomförde Gästriklands Ishockeyförbund lagmöten med representanter från föreningarna i U9 till U16. 
Under lagmötena lyftes bland annat Gästrikemodellen, Samsyn Gävleborg och fair play. 

Innan säsongen drar igång har Gästriklands Ishockeyförbund bjudit in föreningarna att vara med och delta på lagmöten. Under mötena har serieupplägg, kommande ledarutbildningar, Gästrikemodellen, Samsyn Gävleborg, respekt och Fair play diskuterats. 

– Fantastiskt med sådan uppslutning på våra träffar, vi har nu på kort tid träffat cirka 80 ledare för alla ungdomslag i distriktet. Alla ledare har dessutom fått chansen att delge sina synpunkter och getts möjlighet till att träffa sina ledarkollegor i andra lag. En eloge till det mycket fina engagemang som präglade träffarna, säger Per Falkenström, sport- och ungdomskommittén och fortsätter. 

– En prioriterad punkt var respekt och fair play, vi hoppas att dessa träffar ska lägga grunden för en bättre atmosfär runt våra ungdomsmatcher, inte minst de unga domarnas arbetsmiljö när vi nu drar igång säsongen.

Gästrikemodellen är fortfarande en av Gästrikehockeyns centrala punkter som vi i distriktet tillsammans ska arbeta för att efterfölja. Gästrikemodellen bygger på att spelarna ska stanna så länge som möjligt i sin moderförening och att vi ska minska antalet övergångar föreningarna emellan. Till Gästrikemodellen finns även en karta med vilken förening som har vilket upptagningsområde. 

Mer information om Gästrikemodellen finns att läsa här. Kartan som är kopplad till Gästrikemodellen kommer att ses över och uppdateras till säsongen 25/26. 

Hanna Södergren 24-10-01