Ishockeyskola56

Gästriklands Ishockeyförbund och Brynäs IF ingår ett nytt samarbete – fri entré för alla ungdomslag i distriktet

En viktig del i arbetet med att skapa morgondagens ishockeyspelare och Brynäsare är arbetet med förebilder. Förebilder som unga tjejer och killar kan se upp till för att inspirera till egna ishockeykarriärer. Att dessutom ha en meningsfull fritidsaktivitet att gå till är viktigt. 

Därför har Gästriklands Ishockeyförbund och Brynäs IF nu arbetat för att möjliggöra fri entré för alla distriktets spelare på Brynäs IF:s hemmamatcher. Biljetter som går till alla aktiva spelare, under 18 år – på ståplats till samtliga herr- och dammatcher.

Totalt möjliggörs 200 biljetter varje match, där spelare i distriktets klubbar kan boka digitalt via en webbportal. Alla spelare bokar individuellt och biljetterna är tillgängliga till alla Hockeyallsvenska -och SDHL-matcher under säsongen där först till kvarn principen tillämpas.

- Alla spelare i våra representationslag idag har själva varit ”kids” och haft förebilder att se upp till vilket är väldigt viktigt för barn och unga. Inga drömmar är för stora och vi vill ge framtidens spelare möjligheten att se och inspireras av våra seniorspelare på elitnivå. Det handlar också mycket om att ge tillbaka. Ge tillbaka till alla fantastiska klubbar som har fostrat spelare till Brynäs IF i årtionden. För oss ska Monitor ERP Arena vara en stor mötesplats och då är det självklart för oss att i unga åldrar bjuda in spelare från hela distriktet, säger Erika Grahm, sportchef Brynäs IF.

- Vi tycker att Brynäs IF:s satsning möjliggör former för ett ökat samarbete mellan föreningarna i distriktet. Att få träffas på matchdagar på arenan, både för spelare och ledare tror vi stärker banden för Gästrikehockeyn. Att de dessutom sedan får chansen att se eliten på nära håll hoppas vi ska stimulera till fler ishockeyspelare i distriktet säger Fredrik Molander, ordförande Gästriklands Ishockeyförbund.

Målsättningen är givetvis att dessa biljetter ska användas maximalt och möjliggöra ytterligare ett steg för föreningen att skapa regionens bästa mötesplats. Från och med matchen 11/10, då Brynäs IF möter BIK Karlskoga är det möjligt för föreningarna att boka biljetter. Biljettportalen kommer att distribueras till föreningsadministratörerna i respektive förening via mejl.

Hanna Södergren 23-10-09