Eldsjälarna

Eldsjälarna.

Elin Granebrandt.

Gästrikehockeyn firade 75 år

Gästriklands Ishockeyförbund fyller under 2023 75år. På lördagskvällen firade förbundet jubileumet med en galamiddag tillsammans med distriktets föreningar och inbjudna gäster på Gasklockorna i Gävle. 

Under kvällen hyllades några av hockeygästriklands ideella ledare med priser i kategorierna Gästrikehockeyns Eldsjälar och Gästrikehockeyns Hederspris. Programledare för kvällen var Strömsbrofostrade Björn Oldeen, numera kommentator i Cmore.

Priset Gästrikehockeyns Eldsjälar delades ut till ledare i distriktets föreningar som har gjort något utöver det vanliga. De ledare som nominerats av sina föreningar och tilldelades priset var:

  • Markus Arnemark, Valbo HC
  • Marcus Dahllöf, Gävle GIK
  • Jan Söderström, Brynäs IF
  • Björn Rosén, Ockelbo HC
  • Johan Wennberg, Strömsbro IF
  • Mikael Holmli, Skutskärs SK

Gästrikehockeyns Hederspris tilldelades Göran Rosin för sitt engagemang för domarnas utveckling och klimat både på och utanför isen i distriktet.

Göran Rosin.

Kjell Damberg, mångårig ledare och numera hedersledamot i förbundet, hyllades som enda coach som vunnit TV-pucken med Gästrikland 1974. Kjell är även en av två coacher i svensk ishockey som vunnit guld med juniorkronorna då han ledde laget till seger 1981.

Kjell Damberg

I samband med 75 års firandet har förbundet tillsammans med Ulf Kriström tagit fram en jubileumsskrift för att sammanfatta och se tillbaka på åren.

 

Hanna Södergren 23-08-29