Fredrik L O Daniel N
Privat.

Distriktlagens förbundskaptener inför TV-pucken på hemmaplan: "Spelarnas driv har varit otroligt"

På torsdag inleder killarna TV-puckens finalspel i Monitor ERP Arena när de möter Stockholm Nord. På fredag spelar tjejerna sin första slutspelsmatch när Dalarna gästar. 
– Jag uppmanar att varenda hockeyintresserad person kommer för att heja fram och bidra till ett oförglömligt minne för framtidens kulturbärare inom ishockeyn, säger Daniel Norling, förbundskapten för Gästriklands distriktslag tjejer. 

Med bara några dagar kvar till TV-puckens finalspel har vi tagit tempen på Gästriklands båda förbundskaptener, Daniel Norling och Fredrik Lundberg. 

Hej Daniel, nu är det inte många dagar kvar till slutspelet, hur går tankarna just nu? 
– Jag är säker på att jag talar för hela laget om jag säger att vi ser väldigt mycket fram emot detta. Vi hade ett tydligt mål när vi hade första samlingen och det var att ta oss vidare till slutspel på eget bevåg, vilket vi också nådde. Nu har vi ställt om siktet, tränat riktigt bra och jag tycker att laget ser vassare och vassare ut för egentligen varje träning. Det ska bli väldigt spännande.

I första slutspelsmatchen möter ni Dalarna, hur går tankarna inför den matchen?
– Dalarna har vi ju mött en del och vi vet att det är ett skickligt lag, och så länge jag har varit med i Gästrikelaget har vi aldrig vunnit mot dem men jag har en övertygelse om att vi aldrig har varit bättre förberedda för uppgiften. Som jag nämnde tidigare har vi tränat på riktigt bra, till den grad att jag ser att vi som grupp rent taktiskt och praktiskt aldrig varit längre fram. Hade vi kunnat möta oss själva med det laget som vi åkte med till Östersund för kvalet vet jag att dagens version hade vunnit enkelt. Den utvecklingen är häftig och den här gruppen är otroligt inspirerande att arbeta med så jag är helt övertygad om att historiken vi har mot Dalarna inte kommer spela någon roll. Vi kommer gå för att gå vidare och om Dalarna ska stoppa oss kommer de få kämpa för det.

Slutligen, har du någon uppmaning till alla Gästrikebor? 
–Jag önskar att allmänheten kunde se det vi ser varje dag, det vill säga en otrolig grupp som både på ett individuellt och kollektivt plan tar steg för varje ispass. Spelarnas utveckling och driv har varit otroligt så nu när vi nått slutspel på eget bevåg för första gången på 6-7 år på flicksidan i TV-pucken så är tjejerna värda att ha Gästriklands och Hälsinglands stöd i ryggen när de skrinnar ut på isen den 3:e november.

– Både privatpersoner och företag har varit så stöttande under hösten och ställt upp både genom swishkampanjen samt sponsring, vilket har gett tjejerna möjligheten att fullt ut njuta av den här situationen samtidigt som vi har gett oss chansen att förbereda oss för att gå långt i slutspelet. Jag uppmanar att varenda hockeyintresserad person norr om Dalälven upp till Hudiksvall att samlas i Monitor ERP Arena för att heja fram och hjälpa oss göra detta till ett oförglömligt minne för framtidens kulturbärare inom ishockeyn.

Tack Daniel och stort lycka till! 

---------------

Hej Fredrik, nu har det gått några veckor sedan vi hördes senast och det är bara några dagar kvar till TV-pucken på hemmaplan. Hur häftigt ska det inte bli och hur går tankarna i ditt huvud bara några dagar innan nedsläpp i första matchen? 
– Känslan är god inför slutspelet och det är med positiv känsla vi kliver in i detta. Alla är just nu hela och friska och det är glädjande.

I första slutspelsmatchen möter ni Stockholm Nord som ofta är väldigt långt fram placeringsmässigt. 
– Ja vi ställs inför en tuff motståndare som rent klassiskt sett har många framgångar i TV- Pucken, men det känns också inspirerande att få möta ett så duktigt lag redan i kvartsfinalen.

– Sedan ska man komma ihåg att det är slutspel för alla lag och i slutspel kan allt hända, så det gäller att kliva in och göra sin match. Så får vi se vilka som står som vinnare efter det, jag hoppas ju självklart på Gästrikland!

Slutligen, har du någon uppmaning till alla Gästrikebor?
– Det finns väl bara en uppmaning och det är att komma till Monitor ERP Arena på torsdag den 2 November och heja fram dessa duktiga Gästrikegrabbar! 

Tack för pratstunden Fredrik och stort lycka till! 

Hanna Södergren 23-10-29