Från och med denna säsong 2024-2025 administrerar Region Väst verksamheten även inom Ledarutbildning och Funktionär. Här beskrivs vad detta innebär för er i föreningarna.

Från och med säsongen 2024-2025 ansvarar Region Väst för all ledarutbildning och även funktionärsverksamheten som tidigare våra distrikt ansvarat för. Detta innebär också att Region Väst ansvarar för ekonomin för detta. 

All denna verksamhet har bedrivits på lite olika sätt inom Regionen tidigare men likriktas allt mer. Som ni säkert redan märkt har priser på ledarutbildningarna blivit desamma oavsett vart i vår Region du går kursen. På samma sätt har vi börjat likrikta vi även verksamheten inom funktionärssidan. 

Nedan en kopia på ett informationsbrev som gått ut till Funktionärsansvariga i Regionens distrikt.

Vi har förändrat våra utbildningar gällande föreningsdomare till säsongen 2024/2025. Föreningsdomarna kommer inte att betala någon kursavgift. I stället kommer det att ske en  kostnadsfördelning som faktureras till föreningarna. Kostnadsfördelningen kommer att baseras på antal lag respektive förening har i seriespel i alla våra serier. Denna fördelning kommer att skötas av Hockeykontoret och representanter från regionens funktionärskommitté. På detta sätt kommer alla föreningar få vara med och bidra till vår domarutveckling i regionen. Gällande säsongen 2024/2025 kommer den kostnaden ligga på 500 kr/lag. 


Förändringen innebär att ni föreningar kan utbilda hur många domare ni vill. Syftet med 
förändringen är att skapa en hållbar utbildningsstruktur så att vi får fler domare på sikt. Detta 
innebär att alla föreningar är med och betalar oavsett antalet deltagare.
Det som ingår i denna kostnad såsom: 

- Föreningsdomarkurser
- Distriktsdomarkurs
- Båsfunktionärsutbildning 
- OVR utbildning 
- Samordning och Stöd Domaransvarig i Föreningen
- Domarcoacher
- Domarlicenser och försäkringar
- Tillsättning matcher

Henrik Löfsäter 
Verksamhetsansvarig
Regionförbundet Ishockey Väst 

Henrik Nordström
Ordförande Funktionärskommittén
Regionförbundet Ishockey Väst

 

Per Ängvald 24-10-09